Cum te poate ajuta un coach

Cum te poate ajuta un coach?

Noțiunea aceasta de coaching a început să prindă contur în România de câțiva ani buni. Unii înțeleg ce înseamnă coaching-ul, alțîi habar nu au și nu le este clar cum ar putea un coach să ii ajute.
Fiecare școală are câte o definiție a coaching-ului.

Când te poate ajuta un coach?

La început, nu înțelegeam ce presupune această meserie și cu ce ar putea un coach să mă ajute. Aveam impresia că poate dura mult sau poate fi o pierdere de vreme.

1. Când nu știi ce vrei
Poate tu cititorule, nu te regăsești în această noțiune, însă sunt destui oameni care pot sta ani de zile în această stare. Valorea unui coach se poate vedea aici, deoarece te poate ajuta să îți clarifici ce îți dorești cu adevărat, ce vrei să generezi în viața ta, ce este important pentru tine, în ce etapă a vieții ești. Vei realiza ce îți dorești și ce ai nevoie.

2. Când știi ce vrei, dar nu ai siguranță pe calea pe care o urmezi
Poate știi exact ce vrei, dar ești confuz de calea pe care vei ajunge acolo. Nu este neapărat vorba de cum vei ajunge acolo, fie că vorbim de business sau life coaching.
Îți vei clarifica opțiunile, poți genera unele noi și o alegi pe cea cu care rezonezi.

3. Când știi calea și dorești un plan
Poate calea o cunoști și este nevoie doar să treci la acțiune. Coach-ul te ajută să ai planul bine definit, să vezi care sunt pașii, să realizezi obstacolele și să calculezi cât timp îți va lua până ajungi la destinație. Este important să îți asumi responsabilități, resursele interne și externe pe care le ai sau le poți avea.

4. Când știi ce trebuie să faci, dar nu faci
Poate știi ce ai de făcut, însă amâni și nu faci acel lucru. Poți amâna câteva ore, 1 zi sau ani de zile. Chiar dacă știi ce ai de făcut, nu poți acționa.

5. Când te simți blocat
Poate nu știi ce vrei, știi ce vrei, ai sau nu ai un plan, însă te simți blocat. În astfel de situații, te poate ajuta un prieten, un coach sau contextul. Însă coach-ul poate nu te scoate neapărat din blocaj. Contează să îți dorești să ieși de acolo. Vei afla de ce ești în acel blocaj și care ar fi opțiunile de ieșire.

Îmi doresc să îți fie un pic mai clar cum te poate ajuta un coach.

A merge la un coach presupune sa ajungi la o cunoaștere de sine, o schimbare, o evoluție, să descoperi nevoile tale adevărate, să ajungi la performanță, tu ești centrul, totul este personalizat și depinde de situația în care te afli, de ce abilități dispui și ce capacități ai.
Procesul este personalizat și are rezultate. Am primit și eu la rândul meu destule ședințe de coaching și încă primesc.

La final îți las un video despre cum funcționează coaching-ul.

Lasă un răspuns