A fi rebel este ceva specific minților tinere, care își doresc să nu se conformeze regulilor sau autorității.
Este totuși o delimitare între a te opune autorității ca rebeliune sau a te supune și a-ți urma inima.
Cu toate acestea nu este ușor să îi dai curs și să fii autentic.
Mai ales când simți presiunea din exterior spre a fi într-un anume mod.
Rebeliunea sacră poate însemna și să ai simțul tău interior după care să te raportezi la tot ceea ce faci. Și să ai curajul să fii tu, după convingerile tale, indiferent ce provocări pot apărea.
Totuși e important să faci diferența între a fi tu autentic – și a fi respingător sau cu lipsă de compasiune pentru ceilalți.
Ce poți face este să cultivi armonia și respectarea propriilor valori chiar dacă nu sunt în acord cu cei din jur. Ceea ce poate însemna a nu te conforma uneori cu normele și așteptările sociale.
Despre ce este rebeliunea sacră?
Despre a pune sub semnul întrebării tot ceea ce ni se oferă automat din jur și a explora de ce lucrurile sunt într-un fel și nu în altul. Este curajul și libertatea de a depăși limitele impuse de societate sau familie și a păși către propria creștere și potențial.
E o provocare de a ieși din zona de confort, a ne confrunta cu fricile și a îmbrățișa disconfortul ca pe un motivator pentru creștere și evoluție.
Puterea rebeliunii sacre este că se extinde dincolo de tine, și are potențialul de a schimba normele culturale și sociale. Dacă privim înapoi în istorie – rebelii au fost cei care au schimbat sistemele, au declanșat mișcări și au redefinit cursul umanității.
Acești rebeli erau persoane obișnuite care doar au făcut alegerea de a ieși din anonimat și a nu mai accepta ca martor la nedreptăți sau aspecte cu care nu erau de acord.
Rebeliunea presupune schimbarea și redefinirea termenilor după cei care se simt potriviți pentru tine. Este despre a respinge definițiile standard oferite de societate și a contura o viziune care se aliniază cu propriile valori și dorințe.
Când închizi o ușă noțiunilor cu care ai crescut întreaga viață – deschizi o altă ușă care poate fi poarta către pasiune și împlinire.
A fi o femeie spirituală într-o societate patriarhală poate fi un act de rebeliune
Deși nu este doar despre femei, pentru că și bărbații au de suferit de pe urma societății patriarhale. Încă din copilărie este impus stereotipul de gen de tipul – bărbații nu trebuie să plângă, femeile trebuie să fie draguțe.
De la cele mai mici vârste fetele sunt sexualizate încă dinainte de a putea ele decide despre ele anumite aspecte. Astfel ducem această povară indiferent că suntem femei, bărbați, copii.
De aceea femei cu corpurile perfecte ajung să se considere grase, iar bărbații cu joburi obișnuite se consideră săraci. Pentru că ele nu intră într-o anumită mărime de haine, iar ei nu conduc o mașina de lux.
Un act de rebeliune poate fi să vedem imaginea de ansamblu, să căutăm adânc în noi adevărul propriu. Să vedem cum trăiau strămoșii noștri și cum erau alte tipuri de societăți organizate.
Despre Fata Bună
Aceasta este o mască prin care facem pe placul celorlalți pentru a primi aprobarea lor și a fi acceptate. Există asocierea ca dacă ești plăcut ești acceptat, deci aceste comportamente sunt în scopul supraviețuirii.
Și au dezvoltat acest mod de a fi, pentru a nu se simți respinse, sau abandonate, ceea ce s-ar întâmpla dacă ar spune NU.
Speranța fetelor bune este că într-o bună zi părinții sau cei dragi vor vedea ce au nevoie și le vor îndeplini dorințele. Doar ca acea zi nu mai vine și de aici rezultă dezamăgirea și tendința de se concentra pe ceilalți și nu pe sine.
Ce poți face?
Dacă te-ai conformat toată viața normelor și așteptărilor și rebela sacră se zbate în tine, iată ce poți face:
– Reîntoarce-te către tine: poți face asta setând limite clare indiferent că este vorba de familie, de job sau alte situații. Mai pe scurt, învață să spui NU.
– E ok să simți furie sau tristețe: toate acestea fac parte din transformare. Permite-ți să parcurgi întreg procesul și dacă te ajută, ține un jurnal cu tot ce simți. Astfel vei dobândi și mai multă claritate.
– Nu îți asuma responsabilitatea pentru alții: nu ești obligată să duci în spate pe nimeni, indiferent că este vorba de partener, familie, prieteni. Fiecare are propria viață și propriul drum și este responsabil de sine.
– Tu decizi: cu cine menții relațiile, cine este potrivit și cine nu. Și nu datorezi explicații nimănui. Este valabil și pentru modul în care îți trăiești viața, aspectul corpului, cariera, etc.
Fă din tine o prioritate
Meriți să te simți bine tu cu tine, fie că e vorba de sănătate, starea emoțională sau încredere în sine. Când ne simțim bine cu noi înșine, este la fel ca un bulgăre de zăpadă care cuprinde treptat și celelalte aspecte ale vieții – relații, cariera, interacțiuni.
Astfel că dacă tu ai grijă de tine – toată lumea beneficiază de asta. Începe cu o listă cu tot ce îți dorești pentru tine și ce poți face pentru a te simți bine, plină de energie și cu sistemul nervos echilibrat.
Nu uita că este dreptul tău să alegi ce să păstrezi și ce să lași în urmă. Și odată ce lași ceva în urmă – faci spațiu pentru altceva să vină către tine.
Rebeliunea sacră poate însemna să ne bucurăm de noi autentici și de alegerile noastre – fără regrete. Pentru că doar astfel ne suntem fideli nouă și ne onorăm principiile și valorile, ceea ce reprezintă un puternic act de respect de sine.
Oare tu cum vezi toate aceste lucruri?
Scrie-mi mai jos.